17. května 2018 • 09:07

Na Zlaté tretře poběží překážkářští šampioni Šubenkov a Pozzi

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Závod na 110 metrů překážek na atletické Zlaté tretře v Ostravě poběží světový šampion z roku 2015 a úřadující vicemistr světa Rus Sergej Šubenkov i halový mistr světa z březnového šampionátu v Birminghamu Brit Andrew Pozzi. Chybět by neměl ani český rekordman Petr Svoboda. V tiskové zprávě o tom dnes informovali pořadatelé mítinku.


Loňské vítězství bude 13. června obhajovat Francouz Garfield Darien, který před rokem vyhrál v osobním rekordu 13,09, což byl čtvrtý nejlepší čas roku. Na startu bude i stříbrný z letošního halového MS Jarret Eaton z USA a Maďar Balász Baji, jenž na loňském MS získal bronz.

Na stovce se představí dvaadvacetiletý Brit Reece Prescod, který v sobotu překvapivě vyhrál na mítinku Diamantové ligy v Šanghaji. "O Ostravě jsem hodně slyšel, zejména o atmosféře a divácích. Tak věřím, že všechny potěším rychlým časem, protože se cítím ve formě," uvedl mladý sprinter, jehož osobní rekord má hodnotu 10,03 sekundy.

Zlatá tretra má momentálně na startovní listině potvrzených sedm mistrů světa z loňského roku z Londýna: koulaře Walshe, dálkaře Manyongu, sprinterku Schippersovou, výškaře Baršima, tyčkaře Kendrickse, diskaře Gudžiuse a kladivářku Wlodarczykovou. Z domácích hvězd se chystají závodit například oštěpaři Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, čtvrtkař Pavel Maslák nebo koulař Tomáš Staněk.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud