21. května 2018 • 00:38

Kane ovládl produktivitu MS o dva body před Ahem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Patrick Kane vyhrál jako první Američan v historii produktivitu mistrovství světa. Na turnaji v Kodani a Herningu nasbírala devětadvacetiletá hvězda Chicaga v 10 zápasech 20 bodů za osm branek a 12 asistencí. Kane předčil o dva body druhého Sebastiana Aha z Finska, který si připsal v osmi duelech devět tref a stejný počet přihrávek.


Kane dosáhl na nejvyšší bodový zisk od roku 2008, kdy triumfoval s 20 body za 12 gólů a osm asistencí Kanaďan Dany Heatley. Rekordem světových šampionátů je 34 bodů za 18 branek a 16 asistencí Vladimira Petrova ze SSSR z roku 1973.

Z českých hokejistů byl nejproduktivnější na 29. místě Dominik Kubalík, který nasbíral osm bodů za tři branky a pět přihrávek.

Nejlepším střelcem se stal s devíti trefami Aho o gól před Kanem. O pozici nejlepšího nahrávače se s 12 asistencemi podělil Kane s Kanaďanem Connorem McDavidem.

V kanadském bodování obránců vyhrál Američan Charlie McAvoy, který si v šesti duelech připsal devět bodů za tři trefy a šest přihrávek. Stejnou bilanci měl i Fin Markus Nutivaara, který ale sehrál o dva duely více.

Nejlepší bilanci účasti na ledě při vstřelených a inkasovaných brankách měl s 15 kladnými body Aho. Nejtrestanějším hráčem se stal s 27 minutami švýcarský útočník Sven Andrighetto.

Statistiky brankářů ovládl Švéd Anders Nilsson s nejvyšší úspěšností zákroků 95,40 procenta, s nejnižším průměrem 1,09 inkasované branky na zápas a se třemi čistými konty.

Celkových 64 zápasů navštívilo 520.481 diváků, což je v průměru 8132 na zápas. Turnaj v Kodani a Herningu se tak stal sedmým nejnavštěvovanějším v historii.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud