21. května 2018 • 14:30

V nominaci reprezentace není žádný nováček, nechybí Vydra

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Prakticky nejsilnější možnou sestavu povolal trenér české fotbalové reprezentace Karel Jarolím na červnové přípravné zápasy s Austrálií a Nigérií na soustředění v Rakousku. V nominaci není žádný úplný nováček a naopak nechybějí hlavní opory v čele se záložníkem Vladimírem Daridou.


Ve dvacetičlenném kádru figuruje také útočník Matěj Vydra z anglického Derby, jenž za národní celek nehrál téměř dva roky. Jarolím pravděpodobně ještě dodatečně doplní nominaci o několik hráčů.

"Je to zatím užší nominace, je pravděpodobné, že o někoho bude doplněna. Jestli to bude do plného počtu 23 hráčů včetně gólmanů, se rozhodneme během týdne," řekl na tiskové konferenci v Praze Jarolím.

Zápas s Austrálií odehraje český celek 1. června v St. Pöltenu, proti Nigérii nastoupí 6. června. Zatímco oba soupeři se chystají na mistrovství světa v Rusku, čeští reprezentanti na blížící se šampionát nepostoupili. Kemp v Rakousku bude pro národní tým poslední prověrkou před vstupem do nově vzniklé Ligy národů, která odstartuje na podzim.

"Vsadili jsme na prověřená jména, nikdo se nebrání tomu, že když si někdo výrazným způsobem řekne o nominaci, tak proč ne. Ale sázíme na osvědčené hráče. Jde o to využít toho času, abychom se sehráli pokud možno co nejvíc," uvedl Jarolím.

Českou reprezentaci čeká druhý sraz letošního roku. Na konci března se národní tým představil na turnaji čtyř zemí v čínském Nan-ningu, kde nejprve podlehl Uruguayi 0:2 a poté porazil domácí výběr 4:1.

Vydra figuroval v Jarolímových plánech už na podzim a v březnu, jenže kvůli zranění nakonec z nominace vypadl. Šestadvacetiletý útočník Derby prožil skvělou sezonu a s 21 góly se stal nejlepším střelcem druhé anglické ligy.

"Doufám, že Matěj bude v pořádku. Naposledy jsem s ním mluvil minulý týden, procházel obdobím, kdy problém měl. Věřím, že měl dost času po sezoně zregenerovat a dát se natolik dohromady, že se soustředění zúčastní a bude schopen hrát dobré zápasy," uvedl Jarolím.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud