23. května 2018 • 19:58

Opora volejbalistek Kocmanová-Havlíčková si užívá volné léto

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jen z hlediště sledovala volejbalová univerzálka Aneta Kocmanová-Havlíčková v Praze počínání národních týmů v Evropské lize. Ještě loni kapitánka reprezentace se letos trenérovi Zdeňku Pommerovi z týmu omluvila.


"Pro letošek jsem se rozhodla nereprezentovat. Už jsem tam byla dost dlouho a je na čase uvolnit místo mladším, které mají víc sil. Tohle léto je prioritou být s rodinou, s manželem," vysvětlila třicetiletá volejbalistka.

V národním dresu chybí poprvé po deseti sezonách. Nerozloučila se ale ještě definitivně. "Není to konečný slovo. Nemám ráda, když někdo řekne, že skončil, a třeba se za dva roky vrátí," uvedla a dodala: "Ale v tuhle chvíli mi to přišlo správný."

Dvojnásobná česká šampionka v dresu Olympu prošla v kariéře kluby v Nizozemsku, Itálii, Ázerbájdžánu a Turecku. Dvakrát slavila triumf v Poháru CEV - s italským týmem Busto Arsizio v roce 2012 a o dva roky později s Fenerbahce Istanbul.

A do Istanbulu se nyní vrátila. Uplynulou sezonu totiž strávila v druholigovém celku Turkish Airlines. "Měla jsem z Turecka dvě nabídky a u téhle jsem cítila, že to je správný krok. Pro mě od určité chvíle vyhrává pocit," pronesla.

Přiznala ale, že šla do neznáma. O druhé turecké lize nic nevěděla. "A musím říct, že jsem byla mile překvapená. Kvalita je vysoká, je třeba se připravit stoprocentně na každý zápas. Možná je to i náročnější než první turecká liga," řekla.

V nové sezoně už si ve stejném působišti zahraje nejvyšší soutěž. Druhou ligu pomohla týmu vyhrát. "Byla to dobrá zkušenost, otevřela mi oči. Pomohli nám fanoušci, kteří v Turecku volejbalem žijou," řekla Kocmanová-Havlíčková.

Při pohledu na omlazený národní tým neměla v hledišti na Podvinném mlýně nutkání vběhnout na palubovku. "Je hezké se na to podívat, ale nelituju. Priority jsou jinde a je fajn mít snad po patnácti letech volné léto," usmála se.

Těšila se na chvilky s rodinou a kamarády, které během sezony nepotká. Potřebuje si odpočinout a načerpat energii. "Dát tělo dohromady, aby šlapalo a vydrželo v další sezoně," řekla trojnásobná nejlepší česká volejbalistka roku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud