18. června 2018 • 13:23

Messi má podobnou penaltovou úspěšnost jako Ronaldo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Dlouholetý souboj o pozici nejlepšího fotbalisty světa mezi Argentincem Lionelem Messim a Portugalcem Cristianem Ronaldem vyzněl po jejich úvodním vystoupení na mistrovství světa jasně ve prospěch Ronalda. Ten proti Španělům přidal k proměněné penaltě ještě další dvě trefy, zatímco Messi proti Islandu pokutový kop neproměnil. Celková penaltová úspěšnost obou kanonýrů je ale podobná.


Messi jich ze 107 proměnil 82, což znamená více než šestasedmdesátiprocentní úspěšnost. Ronaldův poměr 110:23 tvoří úspěšnost přes 82 procent. V reprezentaci je dokonce Messi lepší.

Z 21 pokusů v argentinském dresu jich útočník Barcelony proměnil 17. Ještě bolestivější než nedělní zahozený pokus byl pro Messiho neúspěch v penaltovém rozstřelu ve finále předloňské Copy América, v němž Argentinci nakonec podlehli Chilanům.

Ronaldo dal v portugalském dresu 11 penalt, neproměnil jich pět. V této sezoně ale hvězda Realu Madrid zaváhala ve všech soutěžích pouze jednou z devíti pokusů, zatímco Messi má vyrovnanou bilanci 4:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud