20. června 2018 • 14:55

Opava znovu hledá firmu, která položí vyhřívaný trávník

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Opavský magistrát znovu hledá firmu, která položí na fotbalovém stadionu vyhřívaný trávník. Do prvního kola výběrového řízení se totiž nikdo nepřihlásil. ČTK to řekla mluvčí města Lada Dobrovolná. Vyhřívaný trávník je podmínkou fotbalové asociace pro účast klubu v první lize. Až do konce října bude klub, který letos postoupil do nejvyšší soutěže, hrát domácí zápasy v Brně.


"Hlavní změnou je posunutí termínu pro dodání trávníku. Původní termín v polovině září byl podle firem nesplnitelný, s ohledem na jejich vytížení. Nový termín jsme stanovili do 31. října. To je pro možné dodavatele akceptovatelné," uvedl primátor Radim Křupala. Do té doby bude prvoligový opavský klub hrát domácí zápasy v Brně. Pravděpodobně to bude sedm zápasů. Město, kterému klub patří, vyčlenilo na projekt 33 milionů korun. Odhadované náklady ale budou pravděpodobně nižší.

Některým fanouškům se postup města nelíbí. Ozývají se hlasy, že se současné situaci situaci dalo předejít, kdyby město včas začalo rekonstrukci hrací plochy řešit. Podle náměstka primátora Dalibora Halátka (Změna pro Opavu) má svůj vliv na situaci neúspěšné vyjednávání s možným investorem. "Čekalo se na výsledek jednání," řekl. Dodal, že město začalo problém řešit hned, když bylo jisté, že klub postoupí do nejvyšší soutěže. "Bohužel kapacity dodavatelů jsou omezené. Myslím, že to nešlo stihnout v kratším termínu," řekl Halátek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud