24. června 2018 • 08:18

Hanika při debutu v MS superbiků dojel v Laguna Seca třináctý

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Třináctým místem debutoval motocyklový jezdec Karel Hanika v mistrovství světa v superbiků v závodě v Laguna Seca. Bývalý účastník světového šampionátu ve třídách Moto3 a Moto2 získal při své premiéře tři body a hned předstihl v celkového klasifikaci Ondřeje Ježka, kterého pro zbytek sezony nahradil v italském týmu Guandalini. Ježek ze 14 jízd dosavadního průběhu seriálu vytěžil jen dva body a po minulé zastávce v Brně ve stáji skončil.


Hanika byl se svou premiérou spokojen. "Přivezl jsem body za 13. místo, ale spíše mě těší výkon jako takový. Jel jsem celý závod s ostatními, byl jsem rychlejší než někteří, ztráta na desáté místo byla kolem čtyř desetin na kolo. Laguna Seca je velmi těžká trať a 25 kol v závodě bylo opravdu hodně," uvedl na facebooku. Ztratil přes 50 sekund na vítězného Brita Jonathana Reu, který si sedmým vítězstvím v sezoně upevnil první místo v průběžném pořadí.

"Start se mi tradičně moc nepovedl, ale musím se ještě naučit startovat s yamahou. Celkově mám za sebou pořád jen dva dny na této motorce. Během závodu mě začala limitovat na výjezdu trakce, ale vinou málo zkušeností s motorkou jsem si ji neubral a ztrácel kvůli tomu. Zítra se z toho zkusím poučit. Budu se snažit dál učit a rozumět víc motorce a zlepšit se, jak to půjde," uvedl Hanika před nedělní druhou jízdou na kalifornském okruhu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud