2. července 2018 • 15:53

Čtvrtá nasazená Stephensová vypadla ve Wimbledonu v 1. kole

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Čtvrtá nasazená tenistka Sloane Stephensová prohrála ve Wimbledonu stejně jako vloni v 1. kole. Pětadvacetiletá Američanka prohrála s Chorvatkou Donou Vekičovou 1:6, 3:6 a přišla o šanci stát se světovou jedničkou. Bez zaváhání naopak vstoupil do turnaje v All England Clubu osminásobný šampion Roger Federer. Nejvýše nasazený Švýcar porazil srbského tenistu Dušana Lajoviče 6:1, 6:3, 6:4.


Vítězka loňského US Open a finalistka nedávného Roland Garros Stephensová mohla vystřídat v čele žebříčku WTA Rumunku Simonu Halepovou v případě, že by ve Wimbledonu získala titul a současná jednička by vypadla v 1. kole. Zároveň by nesměla do finále postoupit dvojka Caroline Wozniacká.

Proti dvaadvacetileté Vekičové, jíž patří v pořadí WTA až 55. místo, dnes ale Stephensová neměla šanci. Šestkrát přišla o podání a jejím maximem v All England Clubu zůstane čtvrtfinálová účast z roku 2013.

Šestatřicetiletý Federer strávil v úvodním duelu na kurtu jen 79 minut. "Rychle jsem se dostal do tempa a dobře vstoupil do zápasu. Jsem rád, že jsem postoupil, v prvním kole je vždycky tlak," řekl Švýcar, jenž proti Lajovičovi nastřílel 35 vítězných úderů a ani jednou nemusel čelit brejkbolu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud