2. července 2018 • 18:56

Federer vyměnil před Wimbledonem Nike za japonské Uniqlo

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Roger Federer prožil v šestatřiceti letech na Wimbledonu další premiéru. Osminásobný šampion dnes nastoupil na centrální dvorec All England Clubu poprvé v kariéře bez značky Nike na svém oblečení. Švýcarský tenista ukončil dlouholetou spolupráci s americkou firmou a nově se dohodl s japonskou společností Uniqlo.


Zatímco fanoušci v hledišti sledovali zápas s čepicemi s tradičním logem RF, Federer už stylizované iniciály vlastního jména používat nesmí. Design totiž patří firmě Nike. Místo obvyklé fajfky Nike na čelence nyní Švýcar hrál s bílou páskou se dvěma malými červenými čtverci na straně. Dál ovšem nosí boty od Nike, jelikož Uniqlo obuv nevyrábí.

"Logo RF je momentálně Niku, ale jednou se mi zase vrátí. Doufám, že spíš dřív než později," řekl Federer. Věří prý, že se s Nike dohodne na jeho převodu. "Jsou to moje iniciály, nebudou jejich navěky," dodal.

S Nike se Federer nerozešel ve zlém a zatím bude hrát v jejich botách. "Mají zájem o uzavření smlouvy na boty. Vazby se nezpřetrhaly, mám u Nike hluboké kořeny. Za posledních 20 let jsme měli skvělý vztah," dodal s tím, že nic ještě není dohodnuté.

Oblečení ale bylo to jediné, co se změnilo. Na kurtu předvedl obvyklé suverénní představení a Srba Dušana Lajoviče vyřadil za 80 minut 6:1, 6:3, 6:4.

"Nové partnerství znamená, že pan Federer bude reprezentovat Uniqlo na všech tenisových turnajích v letošním roce počínaje Wimbledonem," uvedla japonská firma v prohlášení, v němž Federera označila za nejlepšího tenistu všech dob a jednoho z nejvlivnějších a nejobdivovanějších lidí světa.

Finanční detaily sponzorské dohody nebyly zveřejněny. Podle informací médií by smlouva měla Federerovi zaručit roční příjem 30 milionů dolarů (674 milionů korun ročně). Dosavadní kontrakt s Nike měl hodnotu 10 milionů dolarů ročně.

Uniqlo rovněž sponzoruje japonskou tenisovou jedničku Keie Nišikoriho. V minulosti se značkou spolupracoval i bývalý první hráč světa Srb Novak Djokovič.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud