2. července 2018 • 19:28

Tenistka Štefková doufá v návrat na vyšší příčky

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Pomaleji než čekala se tenistka Barbora Štefková vrací po zranění na dříve vydobyté pozice. Třiadvacetiletá hráčka doufá, že i dnešní grandslamová premiéra ve Wimbledonu, byť prohraná, jí pomůže stoupat žebříčkem a v budoucnu své maximum ještě vylepšit.


Štefková se do hlavní soutěže v All England Clubu prodrala z kvalifikace. Na dvorcích v nedalekém Roehamptonu vyhrála tři zápasy a v 1. kole slavného turnaje prohrála s dvacátou nasazenou Kiki Bertensovou z Nizozemska 3:6 a 2:6.

"Bylo to hezký, zasloužený a budu na to vzpomínat jako na první wimbledonskou a grandslamovou účast," řekla Štefková. Cestou mezi fanoušky k zápasu se jí kolena neklepala. "Nebyla jsem nervózní. Těšila jsem se a myslela, že by zápas mohl být o něco vyrovnanější."

Nedokázala se však vypořádat s dobrým servisem Bertensové. "Ve výměnách rozdíl nebyl, ten byl v servisu," zjistila. Smutek z prohry ale brzy vystřídá spokojenost. "Už za pár hodin nebo zítra to budu hodnotit pozitivně. Podařilo se mi prokousat těžkou kvaldou, těžkými zápasy a nakonec z toho bude pozitivní turnaj."

Aktuálně je až 717. hráčkou žebříčku, v kterém loni v únoru vystoupala na 154. místo. Po březnovém turnaji v Šanghaji ale řešila zraněné zápěstí, nehrála osm měsíců, proto se pořadím dvouhry propadla. Do kvalifikace se dostala díky tomu, že využila svůj chráněný žebříček (160.). "A zvládla tam tři těžké zápasy. Vím, že už to je zase moje hra, že můžu hrát dobře a porážet dobrý holky," řekla Štefková.

Přesto se posunuje žebříčkem pomaleji, než čekala. Díky Wimbledonu se dostane na hranici páté stovky. "Trvá mi to déle, ale hru na to mám. Když budu zdravá, tak se vrátím na místa, která mi patří. A můžu své maximum i vylepšit," věří Štefková, jejíž matka Sylvie byla rovněž tenistkou, a to třetí stovky dvouhry WTA.

V šatně potkávala hvězdy světového tenisu, ale vzor mezi nimi nemá. "Vylepený plakát jsem doma neměla," podotkla. O fotku v šatně by žádnou z hvězd nepožádala. "Ne, to mi přijde nejhorší, že bych za někým přišla. Vůbec mě to neláká."

Letenku z Londýna domů ještě nemá, ale vrátí se brzy. A z velkého turnaje zpět na menší okruhu ITF. Bude hrát v Německu a následně akce na antuce v Česku. "Zápas po zápasu, turnaji po turnaji a snad to půjde nahoru," doufá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud