12. července 2018 • 19:33

Tyčkařka Švábíková se stala juniorskou mistryní světa

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Amálie Švábíková se stala v Tampere juniorskou mistryní světa ve skoku o tyči. Osmnáctiletá atletka USK Praha dnes ve Finsku jako jediná překonala laťku ve výšce 440 centimetrů a soutěž nakonec vyhrála v národním juniorském rekordu 451 cm. Pro českou atletiku vybojovala šestou zlatou medaili z MSJ v historii.


Švábíková navázala na předloňský titul výškařky Michaely Hrubé, juniorskými mistry světa před tím byli také desetibojař Jiří Sýkora a chodkyně Anežka Drahotová (oba 2014), Denisa Rosolová ve skoku do dálky (2004) a oštěpařka Jarmila Klimešová (2000).

Švábíková ve Finsku potvrdila roli spolufavoritky coby třetí juniorka letošních světových tabulek. Soutěž zahájila chybou na základní výšce 410, ale příštích pět pokusů zvládla. Další nezdary si připsala až při snaze o osobní maximum 451, než napotřetí opět uspěla. Jednou si pak zkusila i 460 cm. Soutěž vyhrála před největší papírovou favoritkou Lisou Gunnarssonovou ze Švédska, jež stejně jako bronzová Alice Moindrotová z Francie zdolala 435 cm.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud