8. září 2018 • 09:46

V síni slávy NBA jsou nově Nash, Kidd, Allen či Hill

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Jedni z nejlepších rozehrávačů historie NBA Jason Kidd a Steve Nash jsou novými členy Síně slávy zámořské ligy. Uvedeni byli ve Springfieldu spolu s dalšími nedávnými hvězdami Rayem Allenem či Grantem Hillem. Celkem se této pocty dočkalo v pátek třináct basketbalových osobností.


Čtyřiačtyřicetiletý Kanaďan Nash dvakrát získal ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče NBA, v letech 2005 a 2006 jej převzal v dresu Phoenixu Suns. V lize odehrál 19 sezon, je třetí v počtu asistencí a osmkrát si zahrál Utkání hvězd. Na mistrovský titul ale Nash nikdy nedosáhl.

O rok starší Kidd se stal šampionem ligy v roce 2011 s týmem Dallasu a patří mu druhé místo v historických statistikách podle počtu asistencí a získaných míčů (za Johnem Stocktonem). Desetinásobný účastník All Star Game do letošního ledna trénoval Milwaukee.

Mezi vybranými členy Síně slávy měla v pátek svého zástupce i Evropa díky bývalému pivotovi Dinu Radjovi. Jednapadesátiletý Chorvat strávil v 90. letech čtyři sezony v Bostonu, předtím dvakrát vyhrál Evropskou ligu s Jugoplastikou Split a v dresu Jugoslávie a Chorvatska získal zlaté medaile na mistrovství světa i Evropy a dvě stříbra na olympijských hrách.

"Deset dnů jsem brečel, když jsem se dozvěděl, že vstoupím do Síně slávy," prozradil Radja při pátečním slavnostním proslovu. "Hrát basket bylo mnohem snazší," řekl.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud