18. září 2018 • 15:54

Hokejový útočník Polák bude hrát opět KHL, upsal se Vladivostoku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Útočník Vojtěch Polák bude i v této sezoně působit v Kontinentální hokejové lize, kde se dohodl na ročním angažmá s Vladivostokem. Informoval o tom oficiální web soutěže.


Třiatřicetiletý Polák bude momentálně jediným cizincem na soupisce ruského týmu, kterému se v úvodu sezony příliš nedaří. Ze sedmi dosavadních utkání získal Admiral jen pět bodů.

Pro odchovance Karlových Varů bude Vladivostok čtvrtým působištěm v KHL. V minulé sezoně odehrál jen 18 zápasů za Chanty-Mansijsk, s kterým podepsal smlouvu až koncem října. Předtím nastupoval za Čerepovec a Dinamo Riga. V minulosti hrál také ve finské a švýcarské lize, na kontě má i pět zápasů v NHL za Dallas. V extralize nastupoval Polák kromě Karlových Varů za Spartu, Jihlavu a Třinec, s kterým získal v roce 2011 mistrovský titul.

I když se na jaře stal otcem dvojčat, jeho prioritou bylo hrát dál v zahraničí. "Jsem pořád mladej kluk, vždyť je mi teprve třiatřicet," uvedl minulý měsíc s úsměvem v rozhovoru pro hokej.cz. "Žena je pro mě obrovskou oporou a bude mě do zahraničí následovat. Za to si zaslouží obrovské poděkování," řekl Polák, když ještě netušil, že zamíří až na Dálný východ.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud