20. října 2018 • 20:49

Trenér Slovácka Vlachovský vidí hlavní problém ve špatné koncovce

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Špatná koncovka je podle nového trenéra fotbalistů Slovácka Petra Vlachovského hlavní příčinou současného výsledkové propadu týmu, který už sedm utkání nezískal ani bod. Střeleckou mizérii potvrdila dnešní prohra 0:2 ve 12. ligovém kole na domácím trávníku s Teplicemi.


"Strašně jsem si přál, abychom vyhráli. Kluky vidím pravidelně na tréninku. Příprava na dnešní zápas byla úžasná. Kluci dřeli, makali. Je proto smutné, že nám utkání výsledkově nevyšlo. Moc mě to mrzí také kvůli fanouškům, které ztrácíme," posteskl si na tiskovce po utkání pětatřicetiletý Vlachovský, který se v úterý posunul z pozice asistenta na místo odvolaného hlavního trenéra Michala Korduly.

"Od úterka bylo na nějaké změny strašně málo času. Trénink jsme nechali stejný. Zaměřili jsme se na odlehčení situace, na bránění, napadání soupeře. Chtěli jsme vyztužit defenzívu dvěma středními záložníky," nastínil Vlachovský prvky, na které se zaměřil.

Všechno snažení ale rychle zhatila rychle inkasovaná první branka už ve 42. vteřině zápasu. "Myslím si, že rychlý gól nemohl zápas tolik ovlivnit. Do konce ještě zbývalo devadesát minut. I když se nám po první rychle inkasované brance hrálo strašně těžko. Reagovali jsme na situaci docela dobře. V následujících minutách jsme měli tlak a dost centrů před branku soupeře. Bohužel se žádný neujal. Neproměnili jsme ani jednu ze dvou vyložených šancí," poznamenal trenér Slovácka, který po druhém inkasovaném gólu chtěl po svých svěřencích důraznější napadání soupeře.

"Ve druhém poločase jsme měli po vyloučení obránce Teplic Čmovše územní převahu. Když už si už šanci vypracujeme, tak branku nedáme. Soupeř mohl ještě dvakrát udeřit. Důležitý je výsledek, který pro nás příznivý není," přiznal Vlachovský, který nechce odhadovat svůj další trenérský osud. Při úterní výměně ředitel klubu Petr Pojezný uvedl, že se po dnešním utkání uvidí, jaká bude další situace. Nevyloučil ani angažování jiného trenéra.

"Nevím ani, jak by to se mnou bylo, kdybychom vyhráli. Je to spíše otázka na vedení. Každý by chtěl mít v práci klid a rád by věděl, na čem je," uvedl Vlachovský, který se na svou současnou situaci dívá i z opačné stránky.

"V týdnu jsme si také myslel, že úplně skončím u prvoligového týmu. V hlavě se mi honily myšlenky, že situace není dobrá. Místo vyhazovu jsem povýšil na místo hlavního trenéra. Ať už je to třeba na jeden zápas. I tak patří velký dík vedení klubu, že mi tuto možnost dalo. O to více mě mrzí, že jsme dnes prohráli," posteskl si Vlachovský.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud