14. listopadu 2018 • 17:35

Charouzův tým bude juniorkou stáje formule 1 Sauber

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Český tým Charouz Racing System (CHRS) bude od příštího roku spolupracovat se stájí formule 1 Sauber, pro niž bude v rámci společného projektu vychovávat talentované jezdce. Bude fungovat jako takzvaná juniorka švýcarské stáje a pod hlavičkou Sauber Junior Team budou jeho jezdci startovat v závodech formule 2 a formule 3 i v německém a italském šampionátu formule 4. Jak tým uvedl v tiskové zprávě, program dá talentovaným jezdcům možnost zlepšovat se a postupovat vzhůru v rámci týmu, který je součástí kolotoče formule 1.


"Sauber tímto projektem rozšiřuje svou závodní platformu o kompletní a specializovaný program, který bude mít návaznost od juniorské řady až po špičku motorsportu," uvedl v tiskové zprávě ředitel týmu Sauber Frédéric Vasseur. "Program dává jezdci šanci dojít až k F1 s jediným týmem. Nikdo jiný takovýto model nemá," uvedl majitel CHRS Antonín Charouz.

Tým CHRS letos startuje v seriálu F2 a italský pilot Antonio Fuoco, člen jezdecké akademie Ferrari, dokonce vyhrál závod v Monaku. Společně se Švýcarem Louisem Delétrazem slavili v sezoně dalších šest pódiových umístění a před posledním dílem šampionátu jim patří 7. a 11. místo. Ve formuli 4 Charouzův tým spolupracoval s týmem US Racing a Němec Lirim Zendeli pod hlavičkou US Racing - CHRS vyhrál šampionát ADAC.

O tom, kdo bude hájit barvy juniorky Sauberu v příští sezoně, se teprve rozhoduje. "Cílem je přilákat nejtalentovanější piloty, abychom zajistili správnou úroveň konkurence a kontinuity. Proces výběru řidičů již probíhá," uvedl ředitel společnosti CHRS Bob Vavřík.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud