Adam Nenadál
24. února 2011 • 17:55

BLOG: Král New Yorku? Carmelo Anthony

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

ADAM NENADÁL - NBA bez výrazného týmu v Madison Square Garden - domovské hale New Your Knicks - je jako česká fotbalová liga, v níž by se trápily Sparta i Slavia zároveň. Chvíli by to bylo zajímavé téma, ale pak to člověka pomalu přestane bavit.



Stejně jako La Liga potřebuje Real Madrid i Barcelonu ve špičkové formě, stejně jako Premier League potřebuje Manchester United i Liverpool v dobré kondici, tak NBA potřebuje relevantní New York Knicks.

Málo platné, Madison Square Garden je basketbalová Mekka. A když se vám po palubovce Mekky prohání tým přeplácených a arogantních nul (což byl případ NY Knicks v posledních zhruba deseti letech), není to nic moc.

Letní příchod Amare Stoudemireho mnohé změnil, ale kousek přece jen chyběl. Newyorčané jsou nároční; chtějí šampiony, hvězdy, osobnosti, vítěze. Až teď mohou být konečně spokojeni: trejd do NY Knicks si doslova vymodlil Carmelo Anthony, kterého z Denveru doprovází ostřílený rozehrávač Chauncey Billups.

Carmelo Anthony, nová hvězda New York Knicks
Carmelo Anthony, nová hvězda New York Knicks

Knicks sice trejdem ztratili několik mladých nadějných hráčů, ale koho to zajímá? Posledních deset let bylo pro New York tak bolestných, že je momentálně lepší těšit se nablýskanou přítomností, než trpělivě budovat tým pro budoucnost.

Anthony? To je elitní superstřelec. Šutér. „Pure scorer“, jak se říká. V téhle sezoně nastřílel v jednom zápase 50 bodů, aniž by si v tom samém utkání připsal byť jen JEDINOU asistenci. Což o jeho hře vypovídá víc, než hodinové sestřihy na videu.

Carmelo Anthony a jeho spoluhráč Amar'e StoudemireFoto Reuters
Stoudemire? Hraje sice blíž koši než Carmelo, ale jeho hra je jinak dost podobná. Basketbalisté říkají takovým typům „černá díra“: hodíte jim míč a už ho zpátky neuvidíte. Oba jsou navíc doslova alergičtí na obranu – stejně jako jejich kouč, ofenzivní mág Mike D´Antoni.

Knicks jsou teď pravým opakem slavných týmů Knicks z 90. let, které kladly důraz na tvrdou obranu a disciplínu. V Madison Square Garden se bude hodně střílet – ze všech pozic. Ne, tihle Knicks zatím ve Východní konferenci nejsou konkurentem Boston Celtics nebo Miami Heat.

Nepatří k favoritům na vítězství v NBA. Ale do play off se dostanou, a hlavně – bude se o nich mluvit. Což je přesně to, co New York miluje: být středem pozornosti.

Coby fanoušek Knicks si nedělám iluze, že „můj“ klub bude najednou z ničeho nic hrát o titul. Kdepak. Ale můžu vám říct – těch deset let bylo peklo. Je skvělé, že skončilo. I když „vykupitelem“ je vyhlášený sobec, který ve své kariéře vyhrál pouhé dvě série play off…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud