Adam Nenadál
18. října 2014 • 23:15

Banda idiotů, radost Evy Samkové a kritizovaný Vrba

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

TÝDEN NA TWITTERU | S blížícím se startem nové sezony NBA ovládne Twitter vždy alespoň na část dne hashtag #NBArank, který sdružuje fanoušky debatující o odborníky sestaveném žebříčku všech hráčů. Ten na pokračování zveřejňuje už čtvrtým rokem web ESPN. A v právě končícím týdnu vybuchlo hned několik šrapnelů. Rajon Rondo na 37. místě? A Kobe Bryant až ČTYŘICÁTÝ? „Už dlouho jsem věděl, že to je banda idiotů,“ vzkázal Kobe. Tak pojďme na nový díl #takurcite!



Dnešní pokračování #takurcite má pořadové číslo 82 a přináší komentovaný přehled zajímavých a vtipných tweetů ze sportovního prostředí či se sportovní tematikou, které se objevily během uplynulého týdne. Příjemnou zábavu!

Milá kolegyně a nesmírně šikovná fotografka Barbora Reichová byla oceněna v soutěži Czech Press Photo – porotu zaujaly snímky rozesmáté Evy Samkové na stupních vítězů v Soči. Ten den si pamatuju docela přesně; byl to jeden z těch, během nichž si člověk uvědomí, jak je fajn pracovat v novinách – olympijské zlato vyhrála energická mladá dáma, zatímco druhá to se stejnou vervou fotila. Báro, velká gratulace!

9 bodů po třech zápasech? Ne, s tím asi nepočítal ani ten největší optimista. Podobnou atmosféru, která nyní obklopuje fotbalovou reprezentaci, už člověk skoro nepamatuje. A přisadil si i kouč Vrba, který má na vzestupu naprosto zásadní podíl: „Jsem rád, že jsem měl půl roku na přípravu, přestože jsem byl za výsledky v přátelácích kritizovaný,“ nechal se slyšet po vítězství v Kazachstánu. Kritizovaný? V tom případě asi každý sledujeme jiná média (což bych se dost divil, protože mou profesní povinností je snažit se mít přehled o všech): kdo kdy přesně Pavla Vrbu kritizoval? Řečeno s Jirotkovou tetou Kateřinou - „Chtěl bych vidět toho smělce!“

Je to pravda, Island je v současnosti jedním z nejdůležitějších evropských fotbalových témat. Kdo by to byl řekl, že jedním ze šlágrů kvalifikační skupiny A bude souboj Česko – Island?

„Dnes večer jsem se díval na Open Court: někdejší superhvězdy NBA mají tolik co říct fanouškům i současným hráčům, kterým prošlapali cestu!“ tweetoval legendární Magic Johnson po zhlédnutí dalšího z dílů pořadu Open Court z produkce NBA TV. A má pravdu. Koncept je v zásadě velmi jednoduchý – pozvat do vkusně zařízeného studia několik bývalých hvězd (v aktuálním díle si povídali Shaquille O´Neal, Isiah Thomas, Reggie Miller, Kenny Smith, Chris Webber, Charles Barkley a Chauncey Billups) a jednoho charismatického moderátora (vtipný a pohotový Ernie Johnson). Výsledek? Fantastická podívaná. Basketbalisté jsou odvázaní, zábavní, ale také poučení v historii NBA. Nedrží se zpátky, mají jasně formulované názory, projevují respekt jeden k druhému i ke hře jako takové... Nevím, jestli má podobný formát někde na světě srovnatelnou obdobu, ale tohle je – jak říká Magic – povinnost pro všechny sportovní fanoušky.

Gratulace Jakubovi Podanému k premiérovému zásahu v indické lize! Někdejší sparťan je díky svým vtipným postřehům (ale také pozoruhodným blogům přímo z Indie!) v současnosti jedním z nejzajímavějších českých fotbalistů na Twitteru. Těším se na další góly i blogy.

„Už dlouho jsem věděl, že to je banda idiotů.“ Novinářem Chrisem Palmerem zprostředkovaná reakce Kobeho Bryanta na až 40. místo v ostře sledovaném žebříčku všech hráčů NBA, který na webu ESPN sestavují basketbaloví odborníci. Tedy spíše „odborníci.“ Ne, Kobe už není a nikdy nebude v Top 10, ale že by bylo v současné NBA 39 lepších hráčů než Bryant? Ale jděte...

Sportovní rodina na Twitteru roste, ale čas od času se najde někdo, kdo dá světu sociálních sítí – a Twitteru jako takovému – sbohem. Zdravý rozum v sobě tentokrát objevil Steve Smith z týmu NFL Baltimore Ravens. Tohle je jeho poslední tweet. Doufám, že tohle není poslední díl #takurcite, a že se příště zase „uvidíme“!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud