Adam Sušovský
19. září 2015 • 07:27

Červenka poprvé. Předvedl mimořádnost, aniž by vystřelil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Od druhé třetiny funěl, chyběly mu síly. Tu a tam mu přeskočil puk hokejku a ani souhra s novými spoluhráči nebyla taková, jak by si představoval. Tenhle debut nebyl jednoduchý a řekněme si na rovinu: Ještě to nebylo ono. Přesto byl Roman Červenka v dresu Chomutova pořádně vidět. Vymyslel totiž jednu geniální přihrávku na Michala Vondrku, která minutu před koncem rozhodla zápas. A právě to od něj Chomutov očekává.



Roman Červenka se sice na ledě sám hledal, ve své pirátské premiéře ale potvrdil, jaká je jeho úloha. Je to rozdílový hráč. Muž, který podobné urputné a ne zrovna pohledné zápasy zlomí, byť se mu šedesát minut třeba vůbec nemusí dařit. Nakonec byl vyhlášen i hvězdou zápasu.

To zatím spíše za zásluhy. Jinak jim - úplně upřímně – ve stínu třeba výkonu brankáře Kopřivy asi nebyl. „Ani jsem se tak sám necítil,“ přiznal Červenka, byť teda rozhodně taky patřil k tomu lepšímu, co bylo v pátek na ledě vidět.

Poznámek k jeho výkonu může být víc, ale ta zásadní byla už po zápase zřejmá – odvaha jít do zakončení. Hvězdný útočník přišel z Petrohradu střílet góly, jenže v pátek tuhle roli odmítal. Šance jen připravoval, když se sám do nějaké dostal, vyřešil jí špatně.

Červenkův první zápas: Ukázal genialitu, slíbil zlepšení
Video se připravuje ...

Přitom sám mohl zápas rozhodnout, a to mnohem dřív. Třeba když ve druhé třetině ujížděl ve vlastním oslabení sám na brankáře. Stačilo vystřelit, jenže Červenka místo toho přihrával na najíždějícího Vondrku stejně jako v přesilovce ve třetí třetině, kdy měl na pravé straně nabito, ale puku se zase zbavil. Tady to chtělo být více sobec, Červenka to v těchto momentech musí vzít na sebe. V kontextu s výhrou to jsou ale pro Piráty jen detaily, na kterých Červenka velmi brzy rád zapracuje

Chomutov jeho příchodem významně posílil, o tom taky není sporu. Tenhle tým se nemusí bát baráže. Kdepak. Na Severu Čech teď mohou myslet výš. Červenka je na české poměry geniálním hokejistou, kolem kterého se velké ambice dají vytvářet. A kterého tahle úloha taky bude bavit. Sám se lídrem stát chce, dal to včera jasně najevo.

„Málokdo má od sebe tak vysoká očekávání, jako mám já sám. Každý se mě ptá, jestli hrát extraligu není krok zpět, ale já se na tenhle hokej těším a chci si ho užít. Myslím, že je tady tým, se kterým můžeme udělat úspěch,“ prohlásil totiž Červenka. Máme se na co těšit.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud