Hynek Preisler
4. srpna 2016 • 14:54

Liberec položil tři body na oltář životně důležitému postupu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Liga se někdy může rozhodovat už v létě. Podle toho, komu a jak se daří v evropských pohárech. Účast ve dvou, respektive ještě s domácím pohárem ve třech soutěžích totiž tříští síly.



A Liberec to v úvodu sezony ukázkově potvrdil. Základy úspěchu v Evropské lize položil na hřišti Admiry. Jenže o tři dny později ligové utkání v Boleslavi začal se šesti změnami v sestavě. A prohrál 0:3. U Nisy v odvetě s Rakušany opět nastoupil v plné síle a o postupu do play off rozhodl hned v první části.

Obránce Vladimír Coufal pak po vítězství 2:0 připustil, že ligový zápas Liberec prostě obětoval proniknutí do dalšího kola, ve kterém bude Slovan bojovat o desítky milionů korun. Ano, životně důležitých.

Po bitvě je sice každý generál. A jsem si vědom i toho, že kouč Jindřich Trpišovský některé opory v lize šetřil hlavně kvůli zdravotnímu stavu. Stejně však člověka napadne, zda toto šetření bylo nutné. Obzvláště když Admira (i díky kvalitní hře Slovanu) u Nisy až tak nezlobila. Jisté je, že ztracené tři body mohou (a budou) na konci sezony chybět.

Coufal: Boleslav jsme obětovali kvůli postupu
Video se připravuje ...

Liberec porazil Admiru a trenér Trpišovský mohl své hráče pochválit
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud