Jan Jaroch
24. dubna 2012 • 05:00

Vyhrát fedcupové finále doma, to je sen

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Říká se, že poprvé je vše nejsladší. V případě českých tenistek a stříbrné mísy, jež se dává vítězkám Fed Cupu, to platit nemusí. Petra Kvitová sice nazvala loňské finále v Moskvě zážitkem, který by za nic nevyměnila, letos v listopadu se ale může zřejmě těšit na ještě větší příběh.



Finále nejprestižnější týmové soutěže tenistek bude po šestadvaceti letech v Česku.
Nejpravděpodobněji ho bude hostit pražská O2 Arena.

Tenistky o víkendu už těžko hledaly slova chvály na sedm tisíc výborných fanoušků v Ostravě. V takové kulise nastoupí párkrát za život. Co pro ně potom bude znamenat dvojnásobná kapacita pražského stánku v elektrizujícím finále?

Proto se nebojte, že by jen na moment uvadlo zaujetí pro Fed Cup byť u jediné české hráčky. I když už stříbrnou trofej vyhrály, sen o triumfu na domácí půdě je až příliš přitažlivý.

A také reálný. S výhodou volby povrchu, domácími příznivci v zádech a doufejme že zdravou a ve formě hrající Petrou Kvitovou, bude Česko favoritem.

Zatímco loni v Moskvě triumfovaly Češky na výročí Velké říjnové revoluce, letos doma si mohou uspořádat oslavu podle svého vkusu. A může být ještě sladší než ta první.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud