Jan Jaroch
1. června 2016 • 19:00

Djokovič není v pohodě, Berdych ano. Čtvrtfinále nemusí být formalitou

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na chlapa, co do Paříže dorazil bez stálého trenéra a s výpraskem 0:6, 0:6 z posledního zápasu, si Tomáš Berdych při Roland Garros vede náramně. Tohle už ostatně tvrdil před turnajem. Římský výprask od Davida Goffina byl na truc bývalému kouči Dani Vallverduovi, s nímž se pak rozloučil. I rozchod byl impuls, který českého tenistu dostal do pohody. Vrátil jsem se k tomu, co mě zdobilo, opakuje často v Paříži.



A dokazuje to na kurtu. Ještě se nedostal do krizové situace, třetí čtvrtfinále života na francouzské antuce si vybojoval suverénně. Hraje aktivně na kontrolované riziko, příliš nechybuje, ale v důležitých chvílích se odhodlá i k většímu risku. A ten zatím téměř pravidelně vychází.

Mít kliku a dostat se do části pavouka, v níž měli původně figurovat odhlášený Federer či zraněný Nadal , byla by jeho nálada ještě lepší. Takhle už jde mezi elitní osmičkou na Novaka Djokoviče , favorita favoritů. 2 výhry, 23 porážek, tak se čte Berdychova bilance se Srbem.

Tohle čtvrtfinále ale nemusí být pouhou formalitou. Djokovič je na antuce zranitelnější, Berdych s ním loni ve finále Monte Carla odehrál možná nejlepší zápas života. Srb je navíc u Seiny evidentně nervózní, tak prahne po tomhle grandslamu. A svůj nejlepší tenis má zatím možná i proto zaparkovaný v garáži.

Ač Berdych sakruje na počasí a absenci střechy nad centrkurtem jako každý, může z něj těžit. Vlhký kurt a těžké míče budou jeho zbraní. Pokud udrží laťku z minulých mačů, mohl by vládci žebříčku zle zavařit a třeba ho i zdolat. Je tu další šance, tahle o něco větší než obvykle. Tak do toho!“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud