Jiří Punčochář
13. srpna 2015 • 05:00

Česká hokejová osmnáctka? V útoku bude potřeba přidat

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarůšek nechtěl hattrick: Stálo by to peníze, smál se. Jágr mu hokejky nevrátil
Vaniak: Staněk se ti dostane do hlavy, Vindahl Čechy nepředčí. Na EURO...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Turnaj uprostřed srpna je ošidný vždycky. Začátek sezony, hráči jdou do zápasů z přípravy, mužstva ještě nejsou sehraná. Úplně nespravedlivé ale výsledky taky nejsou. Tak jako vloni vládla v českém hokeji oprávněná radost nad finále a stříbrem, nejde dnes říct, že led byl letos v horku špatný, střelci neměli komfort pro zakončení a rozhodlo štěstí.



Mluví se o tom, že letošní osmnáctka nemá taková útočná esa, jakými byli nedávno Vrána, Kaše, Pastrňák, Chlapík, Špaček a další. Střelecký průměr v Břeclavi vylepšila třetí třetina proti Švýcarsku, ale celkově to bylo trápení.

Nepostupu je obzvlášť velká škoda proto, že na rozdíl od ofenzívy disponuje ročník 1998 řadou značných nadějí na modré čáře. Hájek, Budík, Vála, to jsou jména, která si stojí za to zapamatovat.

Pokud se jejich talent promění v umístění na draftu a rozjedou se jejich kariéry, bude to pro Reichlův výběr vynikající vizitka a na střelecké strádání v Břeclavi se rádo zapomene. Ale i tak – tahle sezona zdaleka neskončí a v útoku bude potřeba přidat.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud