Jonáš Bartoš
13. listopadu 2015 • 22:51

Zkušení se Srby zaváleli. Vrbovi se předvedli Sivok, Kadlec i Pudil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nebojí se sázet na hráče z ligy. Dává šanci novým tvářím, aby se otrkaly na tvrdém mezinárodním poli. Jenže Pavlu Vrbovi proti Srbsku určitě zamotali hlavu i zkušení legionáři. V době, kdy adeptům pro dres české fotbalové reprezentace začal boj o EURO, na sebe v Ostravě výrazně upozornili ostřílení třicátníci pamatující éru Michala Bílka. Kdo při výhře se Srbskem zaujal?



Tomáš Sivok je nezpochybnitelným lídrem. V padesátém reprezentačním startu navlékl kapitánskou pásku, která jeho naturelu maximálně sedí. S přehledem řídil obranný blok, dirigoval spoluhráče, navíc přidal bonus v podobě gólové hlavičky. Celkově potvrdil, že pokud je zdravotně v pořádku, patří mu role jasné stoperské jedničky.

Podruhé za sebou v reprezentačním dresu velmi solidně zahrál Michal Kadlec. Podporoval rozehrávku, založil akci před druhým gólem. Nebezpečné byly jeho dlouhé křižné balony do pravého křídla, kterými zkoušel narušovat soupeřovu defenzivu.

Navíc to směrem dozadu odehrál bez velké hrubky. Tedy přesně výkon, jaký se trenéru Vrbovi u stoperů líbí. U třicetiletého beka momentálně dělá jako u jednoho z mála výjimku. Na minulý i aktuální sraz ho povolal i přes to, že Kadlec ve Fenerbahce prakticky vůbec nehraje.  

Velmi příjemně na hřišti působil i Daniel Pudil. Přesným rohem posadil míč na hlavu Sivokovi, výborným náběhem si došel pro penaltu, kterou ve druhém poločase proměnil Tomáš Necid. Na levého beka luxusní bilance, navíc rovněž bez větší chyby směrem dozadu. Jeho pozici má za normálních okolností předplacenou David Limberský , nicméně Pudil představuje zajímavou alternativu. Pomáhá mu pravidelné vytížení a slušná forma z druholigového Sheffieldu.

Sečteno, podtrženo. Tři zkušení muži v defenzivě, které využíval už trenér Michal Bílek, při vysoké výhře nad Srbskem vystrčili růžky. Srbské individuality sice chvílemi zazlobily, nicméně do velkých šancí se i zásluhou celé obrany příliš nedostávaly. Problém spočíval spíš v české středové řadě, kde v první půli vázla kvalitní rozehrávka.

Další z třicátníků Jaroslav Plašil  po svém příchodu na plac také odehrál solidní partii. V závěru navíc přesným balonem vybídl k premiérové trefě Ondřeje Zahustela . Mladíci z ligy tak na jaře budou mít co dělat, aby se přes ostřílené borce do třiadvacetičlenné nominace dostali. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud