Michal Mikeska
10. října 2023 • 16:27

První starty u mladých? Super! A teď hledat balanc, jak pracovat dál

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

Za poslední týden se v extralize objevili dva velmi mladí hráči. Adamu Novotnému z Hradce je pořád ještě patnáct, Vítkovi Zahejskému z Karlových Varů šestnáct. Asi všichni rádi sledujeme tyhle příběhy, Novotňák dal gól a po dvaadvaceti letech překonal rekord Rosti Olesze, takže je nejmladším střelcem v extralize. Zkusíme si teď jejich nasazení a vývoj trochu rozebrat.



V neděli odehrál Novotný čtyři minuty, Zahejský sedm, což není stopáž, ze které si sednete na zadek. Na druhou stranu je potřeba chápat, že v tomhle věku kluci získávají obrovský zážitek. Hlava dostává ránu, děje se toho kolem vás šíleně moc. Může vám říct něco peprného borec, ke kterému vzhlížíte doma u televize. Najednou jste proti němu na ledě a on na vás spustí.

Určitě nepředpokládám, že by hráli třeba dvacet zápasů v řadě. Když si otevřete server eliteprospects, schválně si projeďte nějakého mladého Seveřana. Teď nezáleží na jménu, ale opravdu si vyhledejte mladého kluka, který se už v sezoně dostává na úroveň, kdy klub cítí, že hráč dospívá.

Všimnete si, že hráč za sezonu sbírá starty v juniorce, ve druhé nejvyšší

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud