Pavel Novotný
15. dubna 2017 • 20:40

Na Američanky s Vondroušovou? Formu mladičké Češky je třeba využít

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Markéta Vondroušová nastupuje za stavu 2:1 pro Českou republiku k čtvrtému zápasu fedcupového semifinále proti domácí favoritce Coco Vandewegheové… Připadává vám tato představa poněkud šílená? Mně před několika dny také. Výkony, které však sedmnáctiletá slečna ze Sokolova předvádí, za tuto úvahu stojí. Bývalá juniorská světová jednička se může pyšnit formou, která dalece předčí výkony parťaček z týmu Kristýny Plíškové i Kateřiny Siniakové. A to je třeba využit.



Ať už první finále mladičké Češky ve švýcarském Bielu dopadne jakkoliv, zápasová bilance Vondroušové v letošním roce bere dech. Devětatřicet výher (před nedělním finálovým zápasem) a pouhé čtyři porážky mluví sami za sebe.

Životní formu české komety poznala na turnaji v Bielu jak Kristýna Plíšková, tak v semifinále Barbora Strýcová. Ani jedna nedokázala vyhrát jediný set.

Žádná jiná tenistka, které přichází pro fedcupové semifinále proti Spojeným státům v úvahu, není v lepší pohodě. A že svěřenkyni Jiřího Hřebce chybí pro tak těžký zápas zkušenosti? Její parťačky na tom nejsou o nic lépe.

Markéta Vondroušová předvádí parádní výkonyFoto profimedia.cz

Kristýna Plíšková na svůj debut v týmové soutěži čeká. A Kateřina Siniaková? Hradecká rodačka si vyzkoušela zápas „o ničem“ ve čtvrtfinálovém klání se Španělskem za rozhodnutého stavu po boku Lucie Šafářové, podobně je na tom Denisa Allertová, která se představila ve čtyřhře v roce 2015 s Lucií Hradeckou proti Kanaďankám.

A že by stále ještě sedmnáctiletou Češku semlela nervozita? Stát se to může, jak však agresivně hrající Vondroušová ukazuje, ani to by nemusel být problém. „Hraju zatím skvělou sezonu. Jdu bod po bodu, zápas po zápasu. Snažím se být klidná a roste mi sebevědomí,“ říkala nová česká hvězda po skalpu Kristýny Plíškové.

„Má asi nejlepší skóre po Federerovi," prohlásil ještě před jízdou v Bielu nehrající kapitán českého fedcupového týmu Petr Pála. Nebylo by škoda takovou fazonu české komety nevyužít?

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud