Pavel Ryšavý
12. listopadu 2018 • 04:10

Říhova vize v reprezentaci? Sehrané jádro. Bude to ale stačit?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První předpoklad, že s Milošem Říhou na lavičce to bude v národním týmu jiné, se naplnil. Zavládly nové pořádky, jiná pravidla. Na jednu stranu tvrdší, tým musí být víc spolu i víc trénovat. Na druhou volnější v tom, že trenér nemá ambice svoje hráče učit, jestli mají dělat kličku doleva, nebo doprava. Ale když se zaměříte na výsledky, je to takové čím dál tím... stejné. Česko nikoho neválcuje a co hůř, nevyskočil jediný důvod, proč by tahle doba měla přijít.



A teď jde o to, co bude dál. Trenér dal najevo, že půjde odlišnou cestou, než se asi původně čekala. Žádné velké testování, tuna nových tváří a nová identita národního týmu. Je to návrat ke starým mazákům a zkušeným hráčům, kteří mají něco za sebou. Většinou už nerostou, ale mají konstantní výkonnost, tudy má vést Říhova cesta. Aspoň to ukázal první turnaj.

Důvod? Chce si vytvořit stabilní jádro, nechce zkoušet, ale dát dohromady osu, dejme tomu 12-15 lidí, k níž bude nabalovat jedince s aktuální formou. Pro mistrovství světa pak hráče z Ameriky.

Na svůj první turnaj dal v podstatě dohromady nejsilnější možný výběr podle jmen. Pokud se podíváte po Evropě na hráče, které vynechal, najdete maximálně dva, kteří spadají rozdílové kolonky: Roman Červenka a Marek Kvapil. Třetím je Milan Gulaš , který se ale do národního týmu dvakrát nehrne. Soupeři nominovali jinak, vynechali mnohem víc svých hvězd.

Právě tohle je ten nejvíc alarmující fakt. Švédsko by jenom z Evropy sestavilo minimálně jeden lepší tým.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud