Petr Adam
9. prosince 2015 • 17:01

Horník skoro bez hranic. Ivánku, kamaráde, můžeš se vrátit

Autor: Petr Adam
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je možné, že mnozí fanoušci jen znuděně zívli, když se objevila zpráva, že Ivan Horník jde pracovat jako sportovní ředitel pro Jablonec. Návrat symbolu nejrozsáhlejší úplatkářské aféry po uplynutí jeho trestu do první ligy totiž není totální šok. Naopak výmluvně dokresluje současné poměry v českém fotbale, ve kterém nevadí osoby s pošramocenou pověstí.



Bylo by naivní si myslet, že z angažmá Ivana Horníka v Jablonci teď bude největší problém českého fotbalu. Ne, ačkoliv bude působit na důležité pozici v jednom z předních klubů Synot ligy, kterému šéfuje předseda Fotbalové asociace Miroslav Pelta .

Stačí se rozhlédnout kolem… Nesrovnatelně větší škody momentálně v očích veřejnosti působí zhoubný vliv místopředsedy FAČR Romana Berbra nad rozhodčími, které v deníku Sport nedávno popsal bývalý arbitr Libor Kovařík a po něm řada dalších.

Horníkův comeback nelze brát jako zlom v "rehabilitaci" potrestaných funkcionářů. Vždyť už téměř šest let je sportovním ředitelem v Plzni František Mysliveček. I on dostal ve stejné vlně jako Horník za účast v korupční aféře od disciplinární komise dvouletý zákaz činnosti.

Oba bychom mohli z tohoto pohledu stavět na stejnou úroveň. Pouze s Myslivečkem nejsou spojené šťavnaté odposlechy, které zajistily Horníkovi mimořádnou pozornost a překročily hranice sportovního světa. Tak proč se vlastně vzrušovat?

V roce 2015 je z Horníka pro funkcionářskou generalitu absolutně přijatelná osoba. Vždyť málem vyšlo i jeho angažmá ve Slavii, kde se proti nápadu ho zaměstnat výrazně postavili až fanoušci. Bariéra, kterou by lidé jako nový sportovní ředitel Jablonce už neměli dovoleno překročit, se hledá stále hůř a hůř.

Pelta: Horník si zaslouží druhou šanci. A škrtněte si Galacticos
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud