Stanislav Hrabě
4. července 2015 • 22:00

Legendy otvírají Dukle po výhře nad Celtikem evropské dveře

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Polská Polonia Bytom slavila 95. výročí založení a 50 let od největšího úspěchu dobytí Amerického poháru, na slavnost si pozvala tehdejšího finalistu Duklu Praha. Hosté vyhráli 4:0. Pravda, Polonia nebyla tím nejtěžším protivníkem, po prodělané krizi se prodrala do druhé nejvyšší polské soutěže, výkonnostní rozdíl tu byl a hodně výrazný. Ale líbivý zápis na mezinárodním poli přišel rovněž. A počítá se.



Výhra na skotské půdě nad mistrem země Celtikem Glasgow v poměru 5:3 se cení ze sportovního hlediska už daleko víc. Kdo se tím může chlubit?

Nizozemský Den Bosch tu nedávno prohrál 0:2. Přitom nešlo o náhodný výsledek, kdy se všechny okolnosti naklonily na příznivou stranu. Svěřenci trenéra Luboše Kozla si výhru zasloužila.

A zase tu byla historická spojitost. Den před utkáním legendy pražského týmu připomenuly největší pohárový úspěch semifinále Poháru mistrů v ročníku 1966/1967.

Bylo na co vzpomínat, ale tím to neskočilo. Jejich dnešní následovníci k nostalgii přidali další výrazný počin přímo na hřišti, oživili kdysi hodně renomované jméno Dukly Prahy.

Historie tak otevírá dveře k tomu, aby se Dukla Praha znovu stala uznávanou veličinou na evropské scéně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud