Karel Häring
9. listopadu 2011 • 06:00

BLOG: Barošova šance v reprezentaci. Poslední?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš je jedno velké téma, které se táhne celou kvalifikací. Když nehrál, trenér Michal Bílek hledal řešení, jak jej nahradit. Když nastoupil, většinou schytal za svůj výkon kritiku.



Reprezentační manažer Vladimír Šmicer v rozhovoru pro Sport přiznal, že kdyby to Baroš po utkání se Španělskem, kdy byl vypískán, „zabalil“, nepřemlouval by ho.

Bral by to jako signál, že už se nechce za národní tým rvát. Místo toho šel do rozhodujícího utkání s Litvou a zařídil první dva góly. Podle Šmicra dokázal, že má stále chuť bojovat.

Baroš během posledních let poztrácel velkou porci z mimořádné popularity, kterou si vysloužil výkony korunovanými Zlatou kopačkou pro nejlepšího střelce EURO 2004. Fanoušci jsou na jeho pády a gesta alergičtí.

Není vyloučeno, že v případě vyřazení by mohlo jít proti Černé Hoře o jeho poslední zápasy v národním týmu, i když oslavil teprve nedávno 30. narozeniny.

Útočník Galatasaraye teď má velkou možnost, jak své renomé vylepšit. Byla by škoda, kdyby druhý nejlepší střelec české historie odcházel a většina fanoušků nad tím jásala.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud