30. prosince 2011 • 14:39

Blog Roberta Neumanna: Komisař šel se mnou i na záchod

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Dopingových kontrol jsem absolvoval poměrně dost, moje číslo dresu komisaře přitahovalo. V rámci české ligy i při utkáních Poháru UEFA. Naštěstí jsem podstoupil test vždy v „normální“ zemi, kde k nestandardnímu postupu, jak se údajně mohlo stát v případě Davida Bystroně v Bělorusku, nedošlo. Všechno bylo naprosto profesionální.



Dopingový komisař mě po utkání vyzval, abych se dostavil do příslušné místnosti k odevzdání vzorku moči. Aby se vyeliminovalo zneužití vzorků z obou stran, po celou dobu procedury se ode mne tento člověk ani na vteřinu nehnul na krok. To všechno navíc pod dohledem klubového lékaře.

Poměrně nepříjemné bylo poskytnutí vzorku. Vůbec ne kvůli tomu, že dehydrované tělo se hodiny bránilo výdeji dalších tekutin, které mu byly ve formě vychlazeného piva ve velkém dodávány, nýbrž proto, že když už to na mne konečně přišlo, šel komisař podle předpisů se mnou…

Když byl k dispozici dostatečný objem, komisař jej přede mnou rozlil do dvou ampulek, opatřených písmeny A a B. Ty posléze zaplomboval a uložil do krabice, kterou taktéž zaplomboval.

S lékařem jsme podpisem stvrdili souhlas s postupem zkoušky a byli propuštěni. Za pár dní přišel na klub dopis s negativním výsledkem testu. Snad bude takový i Bystroňův vzorek B, jinak je to průšvih.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud