14. srpna 2015 • 12:50

Hejnová vyrazila za zlatou obhajobou. A vymýšlí, jak ošálit cenzuru

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obhajovat titul mistryně světa vyrazila do Pekingu překážkářka Zuzana Hejnová. Reprezentantku trápí, že stejně jako před sedmi lety na olympiádě hrozí v Číně zablokované sociální sítě. Chce si ale najít vlastní cestu.



„Mrzí mě to, protože ráda komunikuju s fanoušky. Musím jim napsat, že nebudu úplně na příjmu,“ říká Hejnová. „Jediné, co mě napadlo, že dám někomu přístup a pošlu mailem příspěvek, aby ho tam vložil. Myslím, že lidi bude zajímat, jak to tam probíhá.“

Hejnová ráda cestuje po světě nejenom po atletických závodech, na dovolenou často vyráží do exotických končin s baťůžkem na zádech. V Číně ale žádné výlety neplánuje.

Hejnová: Věřím, že to nejlepší přijde na mistrovství světa
Video se připravuje ...

„V Pekingu na olympiádě jsem měla možnost se trochu podívat, to nebude nic nového. Ale že bych si nějak libovala v Číně, to asi úplně ne. Čínani jsou zvláštní, neumí anglicky, takže je to trochu složité,“ říká Hejnová.

„Tamní kuchyně by byla fajn, akorát jsem dostala informaci, že na hotelu se snaží vařit evropsky, že to není nic moc,“ doplňuje úřadující světová šampionka. „Takže by bylo asi lepší, kdyby vařili to svoje, co umí. To je škoda, ale doufám, že navštívíme nějaké místní restaurace.“

Zlato by bylo super, říká Hejnová

Pro chvíle volna si Hejnová přibalila knihu Já jsem Malála o pákistánské dívce Malále Júsufzajové, která ve své zemi bojuje za právo dívek na vzdělání a loni obdržela Nobelovu cenu za mír.

„To bude hodně zajímavé, už se na to těším,“ říká Hejnová.

Na dráze Ptačího hnízda v Pekingu ji čeká těžký boj o obhajobu zlata. Po loňském zranění jsou jí letos konkurentky blíž než před dvěma lety, kdy na světovém šampionátu v Moskvě suverénně vyhrála.

„Ráda bych samozřejmě zlato získala, ale myslím, že po celém tom promaroděném roce bude pro mě úspěch jakákoli medaile,“ říká Hejnová. „Není to tak, že bych nebrala nic jiného, ale když to bude zlato, bude to samozřejmě super.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud