Martin Hašek
5. srpna 2017 • 18:40

Špotáková v Londýně: Trápí ji úzká postel a potkala Sotomayora

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před nedělní kvalifikací mistrovství světa posílá oštěpařka Barbora Špotáková do Česka dobré zprávy. „Všechno jako v pohodě. Musím říct, že není žádný problém. Cítím, že to všechno dobře dopadne. Mám různé signály,“ tvrdí tajemně. Ale jedna věc ji trápí, úzká postel. „Jediný, co tak úplně nevychází podle představ je, že máme malinké postele,“ hlásí Špotáková o pokoji šampionek, který sdílí s překážkářkou a parťačkou z Jablonce Zuzanou Hejnovou. 



„Je to náhodný výběr. Pink, úzká postel. Prostě jsem zvyklá mít nataženou ruku, což tady vůbec nejde. Člověk musí mít ruce na prsou nebo podél těla.“

Špotákovou nepotěšil ani los kvalifikaci, v neděli večer půjde do boje až ve druhé skupině a na víc jako číslo třináct, takže na svůj první pokus bude dlouho čekat.

„Když se člověk rozhazuje, tak pak bude čekat minimálně půl hodiny na první ránu. Takže ten los mi úplně nepřál, opět,“ lituje Špotáková. „Ale jinak věřím, že tohle všechno zvládnu. To jsou takové absolutní prkotiny. Takže všechno v pohodě. Má mi přijet Lukáš. Cítím se dobře, už aby to začalo. Už abych tu kvaldu měla za sebou.“

Špotáková má zatím za sebou dobrou sezonu, právě na Londýnském stadionu si před měsícem hodila výkonem 68,26 metru nejlepší výkon od návratu z mateřské pauzy v roce 2013. A i před závodem na mistrovství světa je jí fajn. Svět jí posílá dobré signály.

Oštěpařka Špotáková cítí na MS v Londýně pohodu, ale trápí jí úzká postel
Video se připravuje ...

„Jsou to různé detaily, potkávají mě různě na ulici. Třeba jsem se šla projít a najednou prostě potkám Javiera  Sotomayora,“ dává Špotáková k dobru historku o setkání s kubánským světovým rekordmanem ve skoku do výšky.

„Jdeme támhle u Toweru a oba jsme šli vlastně špatně. Tak jsem ho dohonila, že si s ním udělám fotku. A on zrovna potřeboval pomoc s nasměrováním. Tak jsem ho nasměrovala a vyfotila jsem se s ním. To je taková náhodička potkat bloudícího Javiera Sotomayora u Toweru,“ směje se Špotáková.

K jistotě postupu do úterního finále bude potřebovat hodit limit 63,50 metru.

„Je jeden z nejtvrdších, myslím, že takhle tvrdý limit jsem nezažila nikde,“ hodnotí Špotáková, která očekává mohutnou podporu z tribun, i fanoušků z Česka. „Očekávám, že jich tady bude dost. Už mám docela dost signálů, že by mělo být docela dost lidí z Čech. To je vždycky hrozně příjemné.“

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud