3. září 2011 • 10:45

Pravidla se po Boltově diskvalifikaci nezmění, ujistil šéf IAAF Diack

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šéf mezinárodní atletické federace IAAF Lamine Diack vyloučil, že by se po diskvalifikaci největší hvězdy mistrovství světa v Tegu Usaina Bolta ve finále běhu na 100 metrů měnila pravidla. Od loňska platí při startech "nulová tolerance", na kterou právě jamajský sprinterský fenomén v Koreji doplatil.



"Neexistuje žádná šance," odpověděl Diack agentuře Reuters na otázku, zda může diskvalifikace slavných atletů v Tegu vést ke změnám pravidel. Vedle Bolta byl na letošním MS diskvalifikován i původní vítěz běhu na 110 metrů překážek Dayron Robles z Kuby, který překážel čínskému soupeři Liou Siangovi.

Boltovo vítězné gesto v rozběhu na dvoustovce
Boltovo vítězné gesto v rozběhu na dvoustovce

Diack ale na zachování nulové tolerance při startech trvá. "To pravidlo je dobré. Líbí se mi, budu pro něj hlasovat, budu se za něj bít," prohlásil, i když připustil, že Boltova diskvalifikace byla největší senzací letošního šampionátu. "To mě ale nemůže přesvědčit o tom, že by byla potřebná nějaká změna," dodal.

Senegalský funkcionář tvrdí, že situace v minulosti s možností až osmi chybných startů byla kvůli televizním přenosům neúnosná. "Pak jsme zavedli možnost jednoho pokaženého startu, ale někteří atleti ho dál ulívali schválně, a přesto mohli zůstat v soutěži. Proto přišla nulová tolerance, aby nikdo nemohl závody záměrně kazit," řekl Diack, který podpořil i Roblesovu diskvalifikaci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud