21. října 2011 • 14:55

Vyčítal jí, že je tlustá. A dostal padáka. Semenyaová vyhodila kouče

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrická půlkařka Caster Semenyaová, která má podle expertů předpoklady překonat světový rekord Jarmily Kratochvílové, udělala před startem přípravy na olympijskou sezonu důležité rozhodnutí a po čtyřech letech se rozešla s trenérem Michaelem Semem. Ten jí údajně vyčítal, že netrénuje a je tlustá.



Kariéra Caster Semenyaové dospěla k dalšímu zlomu. V roce 2009 vyhrála v závodě na 800 metrů mistrovství světa a její nečekaně rychlé zlepšení vedlo IAAF, aby téměř rok zkoumala, jestli je skutečně žena.

Jihoafričanka se po vyřešení případu vrátila na dráhu a letošní proměnlivou sezonu zakončila stříbrnou medailí z dalšího světového šampionátu v Tegu. Teď je však její budoucnost opět nejistá poté, co překvapivě propustila svého dlouholetého kouče.

„V pondělí se přišla podívat na trénink a řekla mi, že je mezi námi jako mezi atletkou a koučem konec. Důvody neznám, ale akceptuji to. Řekl jsem jí jenom: Je to OK,“ řekl Michael Seme, který Semenyaovou čtyři roky trénoval, jihoafrickému webu Sowetan Live.

Dvojice spolu zažila velké úspěchy a zvládla také stresové vyšetření Semenyaové pohlaví. V poslední době ale mezi sebou měla spory. Seme prý závodnici vyčítal nadváhu a neochotu trénovat.

„Musím přiznat, že jsem Caster naposledy viděl, když se vrátila se stříbrnou medailí z mistrovství světa v Koreji,“ řekl Seme. „Nevím, kdo ji teď bude trénovat. Pro nejbližší dobu ji tréninkový program připraví její manažer.“

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud