4. února 2012 • 06:56

Do bloků! Bolt bude učit startovat britského prince Harryho

Autor: bb
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Snad lépe než ve finále stovky na mistrovství světa, kde vyrazil z bloků příliš brzy, si povede jamajský sprinter Usain Bolt, až bude učit starty britského prince Harryho. Sedmadvacetiletý člen královské rodiny přijede na ostrov v březnu v rámci turné u příležitosti výročí 60 let vlády královny Alžběty II. Se světovým rekordmanem by se měl potkat v tréninkovém centru v Kingstonu.



„Doufáme, že Bolt naučí prince Harryho, jak startovat. Ale závodit spolu snad nebudou. Naštěstí,“ uvedl princův tajemník Jamie Lowther-Pinkerton.

Nezvedenější ze synů prince Charlese bude mít v programu cesty i další sportovní akce. V Brazílii ho čeká charitativní utkání v pólu. V Rio de Janeiru, kde proběhne letní olympiáda v roce 2016, bude při sportovním dni hrát plážový volejbal, odstartuje závod na jednu míli, kterého by se mohl i zúčastnit, děti bude učit ragby.

Až se potká s Boltem na Jamajce, kde nyní ministerská předsedkyně Portia Simpsonová Millerová uvažuje o vytvoření republikánské formy vlády, bude mít nejlepší sprinter světa za sebou už první závody.

Bolt poprvé vystartuje 11. února do klání na 400 metrů. Na témže podniku by měl na čtvrtce závodit i mistr světa na stovce Yohan Blake, v přímém souboji proti sobě však ti dva nepoběží.

O dva týdny později absolvuje Bolt za svůj klub štafety na 4x100 i 4x400 metrů a 17. března poběží další čtvrtku.

Usain Bolt vládl na trati 200 metrů
Usain Bolt vládl na trati 200 metrů

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud