14. března 2012 • 18:32

Honička atletických legend: Gebrselassie bude stíhat Radcliffeovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

V dalším souboji pohlaví se proti sobě postaví dva možná nejslavnější vytrvalečtí běžci historie. Britka Paula Radcliffeová dostane 15. dubna při půlmaratonu ve Vídni náskok a bude se snažit doběhnout do cíle dřív než špička mužského pole vedeného legendárním Haile Gebrselassiem z Etiopie.



Naděje Haileho Gebrselassieho na start v olympijském maratonu jsou po nedávném nezdaru v Tokiu mizivé, slavný Etiopan však už vzhlíží k dalším projektům.

V dubnu ve Vídni si užije neobvyklý závod proti světové rekordmance v maratonu. Závodu se přezdívá výstižně „Catch me if you can – Chyť mě, jestli to dokážeš“.

Britka Paula Radcliffeová vyrazí k cíli dřív a s Gebrselassiem si bude hrát na honěnou. Přesný časový odstup mezi oběma běžci ještě bude určen. Pořadatelé se logicky budou snažit, aby byl souboj co nejnapínavější.

Loni běžela Radcliffeová půlmaraton nejlíp za 1:10:30 hodiny. Gebrselassie dosáhl v minulé sezoně nejlepšího času právě ve Vídni časem 1:00:18.

Gebrselassie si už honičku ve Vídni vyzkoušel právě loni, kdy startoval s odstupem za skupinou elitních maratonců a podařilo se mu je před cílem dohnat.

Etiopan si tehdy užil skvělé podpory publika, v němž nechyběl rakouský prezident Heinz Fischer, který pak Gebrselassieho pozval na recepci.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud