25. května 2012 • 20:06

Hvězdný Bolt na Zlaté tretře triumfoval, časem ale neoslnil

Autor: ab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Usain Bolt v Ostravě splnil povinnost, ale neoslnil. Před závodem prohlašoval, že chce běžet pod 9,80 sekundy, tím by překonal jak rekord mítinku, tak (svůj) nejlepší výkon roku. Nic z toho se však nepovedlo.



Na Boltovo přání byl závod přesunut na dřívější hodinu, jamajská hvězda si přála hezké počasí s vysokou teplotou. V Ostravě však oproti předchozím dnům bylo relativně chladno, navíc foukal protivítr.

Ani první ulitý start a diskvalifikace jednoho z jeho soupeřů mu na psychice nepřidala. Druhý start byl již v pořádku, avšak Bolt měl druhou nejhorší startovní reakci, takže musel hned od začátku dotahovat. Chvíli se dokonce zdálo, že by to nemusel stihnout.

Takovou senzaci však nepřipustil. Dvacet tisíc fanoušků hnalo Bolta kupředu a vytáhlý sprinter to nakonec stihnul. Zvítězil v čase 10,04 sekundy a Česká republika si tak bude muset na vylepšení nejlepšího výkonu na našem území ještě počkat.

Sám Bolt nebyl přímo po doběhu příliš sdílný a tak se vyjádřil pouze stručně: "Necítil jsem se úplně v pohodě, ale i tak děkuji divákům za podporu."

V roce 2009 Ostravu uchvátil časem 9,77, ale to měl v zádech nepovolenou podporu větru. Rekord mítinku tak stále drží jeho krajan Asafa Powell časem 9,83.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud