11. června 2012 • 10:07

Zkáza Čechů: Oštěpařka propíchla Šebrleho, teď porazila Špotákovou

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oštěpařka Barbora Špotáková se dnes v Praze na Strahově podruhé v sezoně ukáže českým divákům. Na Memoriálu Josefa Odložila se představí jen dva dny po závodě v New Yorku, kde i přes kvalitní výkon prohrála s Jihoafričankou Sunette Viljoenovou, která před pěti lety trefila oštěpem desetibojaře Romana Šebrleho.



Byla to tehdy hrozivá chvilka. Roman Šebrle se v lednu 2007 během tréninku procházel na stadionu v jihoafrickém Potchefstroomu a najednou v jeho rameni trčel oštěp.

„Byly to nervy,“ vzpomínala na ten zážitek později pro Sport oštěpařka Sunette Viljoenová. „Roman se díval na můj ranní trénink, pak se zvedl a procházel kolem. Já jsem si ho nevšimla a z ničeho nic ho trefil můj oštěp. Slyšela jsem, jak někdo křičí, a říkám si: Hrůza! Byla jsem vystrašená, ale Roman je bojovník. Naštěstí se nestalo nic vážného.“

V sobotu Viljoenová české atletice zahrozila znovu.  Na mítinku v New Yorku sice vedla Barbora Špotáková světovým výkonem roku 68,72 metru, Viljoenová ji ale nakonec překonala hodem dlouhým 69,35 a reprezentantka se už zlepšila jen o centimetr.

Špotáková má ale už dnes šanci vrátit se zpátky do čela tabulek. Na Memoriálu Josefa Odložila na Strahově je pro ni dokonce vypsaná speciální prémie za překonání světového rekordu 72,28 metru.

Ředitel mítinku Miroslav Ševčík minulý týden předvedl slíbených 20 000 dolarů v „rathovské“ krabici od vína.

Hlavní program Odložilova memoriálu začíná v 14.45, ženský oštěp se rozeběhne v 16.20.

Na startu budou i další atleti české špičky, například tyčkařka Jiřina Ptáčníková, výškař Jaroslav Bába, sprinter Pavel Maslák a na čtvrtce s překážkami se utkají Denisa Rosolová se Zuzanou Hejnovou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud