28. srpna 2012 • 13:26

Ruská soupeřka Špotákové si bere zajíčka, při líbánkách chce jet na slonovi

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zklamání z nevydařeného závodu na olympijských hrách pomůže ruské oštěpařce Marii Abakumovové zahnat láska. Šestadvacetiletá rivalka reprezentantky Barbory Špotákové chystá v říjnu svatbu s o šest let mladším ruským oštěpařem Dmitrijem Tarabinem.



Maria Abakumovová se jen těžko vzpamatovává z krachu v olympijském Londýně, kde jako jedna z hlavních favoritek a úřadující mistryně světa překvapivě v prvních třech finálových hodech nepřehodila šedesát metrů, nepostoupila do nejlepší osmičky a skončila desátá.

„Na škále síly šoku od jedničky do desítky jsem stále na desítce,“ citovaly Abakumovovou stránky mezinárodní evropské atletické asociace EAA.

Abakumovová byla těsně po závodě v takovém stavu, že byla sotva schopna reagovat na otázky novinářů.

„Nejdřív se mě zeptali, jestli budu pokračovat v dalším cyklu. Napadlo mě, jaký cyklus myslí: A pak jsem si uvědomila, že myslí olympijský cyklus,“ líčí Abakumovová. „Těžko se mi mluvilo. Vůbec jsem nechápala, co se stalo. Stále mám sny o Londýně, kde jsem s vlajkou spolu s ostatními medailistkami.“

Taribin je vyvoleným partnerem Marii AbakumovovéFoto vk.com

Z psychické krize ruské oštěpařce brzy pomůže svatební obřad. Abakumovová ho plánuje na říjen a jejím vyvoleným je teprve dvacetiletý ruský oštěpař Dmitrij Tarabin, finalista loňského mistrovství světa v Tegu. Novomanželé pak odletí na líbánky do Thajska, kde by se Abakumovová ráda projela na slonovi.

„Je to teď moje jediná záchrana, která mi pomáhá užívat si života,“ říká Abakumovová.

Oštěpařka na tréninku před olympijskými hrami.
Oštěpařka na tréninku před olympijskými hrami.

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud