17. dubna 2013 • 16:30

Zpěvačka Langerová poběží ve tmě. Možná to dojde i pěšky

Autor: ivp
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Zpěvačka Aneta Langerová v zimě lyžuje v Rakousku a v létě jezdí do jižních Čech na vodu. Teď zrovna prý sice není moc ve formě, ale na trať Nočního běhu pro Světlušku, jehož je patronkou, se na rozdíl od loňska chystá vyběhnout.



Ve středu 24. dubna se zájemci podruhé postaví na start, aby při běhu světýlky svých čelovek rozsvítili Stromovku. Po jejich boku vyrazí nevidomí sportovci se svými traséry, ale také čeští reprezentanti David Svoboda, Vavřinec Hradilek nebo Tomáš Dvořák. Na výběr bude ze dvou variant: tří nebo pětikilometrová trať. Kdo neběhá, může se jen tak projít.

„Tři kilometry na mě asi budou moc, ale nějak to zvládnu. Nebo to dojdu pěšky,“ směje se Langerová, která před startem účastníkům i zazpívá.

Aneta Langerová vyběhne na trať Nočního běhu pro Světlušku
Video se připravuje ...


Znovu a znovu se učí, jak se dá žít ve tmě - bez pomoci jednoho z nejdůležitějších lidských smyslů zkouší obsluhovat v kavárně nebo prošla zimní Prahou. „Když vám chybí zrak, všechny ostatní vjemy jsou daleko silnější. Máte pocit, že se vás všechno kolem dotýká.“

Loni se na startovném Nočního běhu pro Světlušku, které je 450 korun, vybralo 318 000 Kč. Zpříjemnily život dětem a dospělým s těžkým zrakovým postižením.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud