17. července 2013 • 08:25

Další zkáza pro atletiku: Zranění Blake s Rudishou nepojedou na MS

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jamajský sprinter Yohan Blake nebude za měsíc na světovém šampionátu v Moskvě obhajovat titul mistra světa v běhu na sto metrů. Účast musel vzdát kvůli dubnovému zranění stehenního svalu. Zranění znemožní start také světovému rekordmanovi na 800 metrů Davidu Rudishovi z Keni.



Jedna rána za druhou se valí na světový sprint. Tři dny poté, co svět ohromily dopingové kauzy Asafa Powella a Tysona Gaye se tentokrát fanoušci musí vyrovnat se ztrátou úřadujícího šampiona na stovce.

Yohan Blake se zranil už 13. dubna na mítinku v Kingstonu a od té doby se snažil dát dohromady a mimo jiné odvolal původně plánovanou účast na ostravské Zlaté tretře, kde měl běžet štafetu s Usainem Boltem, Na červnové národní kvalifikaci startovat nemusel, protože měl místo v mistrovském závodě jisté jako úřadující šampion. Podle jeho manažera Cubie Seegobina se však Blake do šampionátu nestihne naplno připravit.

„Rozhodnutí bylo učiněno po neustálém přezkoumávání situace poté, co se musel odhlásit z jamajského šampionátu,“ uvedl Seegobin pro RJR Sports.

Blake několikrát navštívil mnichovského experta Hanse-Wilhelma Müllera-Wohlfahrta, ani to však nepomohlo.

„Yohan udělal obrovský pokrok. Zranění z dubna mu ale znemožnilo nutný kondiční trénink na úrovni, aby mohl předvádět závodní výkony,“ vysvětlil Seegobin.

Keňský půlkař Rudisha si před šesti týdny při tréninku v New Yorku poranil koleno a minulý týden se nemohl zúčastnit národní kvalifikace.

„Uzdravuju se, ale bohužel velmi pomalu. V tuhle chvíli si nemyslím, že se můžu zotavit včas pro mistrovství světa,“ uvedl Rudisha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud