3. září 2013 • 17:49

Frustrovaný Chambers. Po páté diskvalifikaci prorazil na MS pěstí zeď

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Britský sprinter Dwain Chambers čelí disciplinárnímu řízení kvůli tomu, že na nedávném mistrovství světa v Moskvě neudržel nervy v okamžiku, kdy byl jeho tým diskvalifikován po finále štafet a pěstí prorazil zeď. Vyděšení ruští pořadatelé na něj zavolali policii.



Chvíle euforie vystřídal čirý vztek. Dwain Chambers odcházel po závodě na 4x100 metrů na mistrovství světa v Moskvě v domnění, že vybojoval bronzovou medaili.

Na hlavu si posadil rozpustilý klobouček s britskou vlajkou a užíval si. O pár minut později, když se v zákulisí stadionu v Lužnikách připravoval na ceremoniál, mu ale řekli, že byl jeho tým diskvalifikovaný kvůli tomu, že si jeho kolegové Harry Aikines-Aryeetey a James Ellington nepředali kolík v předepsaném území.

„Britský svaz může potvrdit, že incident vyšetřuje,“ píše se v prohlášení atletické organizace podle Daily Telegraph.

Chambers byl ve chvíli, kdy se dozvěděl o diskvalifikaci, tak rozlícený, že na něj pořadatelé zavolali policii. V současnosti britskému sprinterovi od Rusů nehrozí žádné vyšetřování, ale musí počkat na rozhodnutí svého atletického svazu.

Pro britský tým to byla pátá diskvalifikace v řadě na významném šampionátu a Chambers byl členem všech těchto nešťastných štafet.

„Zjevně trochu přestřelil a sám na to nebyl hrdý. Nebyla to příjemná situace pro nikoho, ale nemáme zájem z toho dělat velkou věc,“ uvedla Anna Legnaniová z mezinárodní atletické federace IAAF.

Chambers v domnění, že získal se štafetou bronz, si na hlavu posadil rozpustilý klobouček. O pár minut později byli ale Britové diskvalifikováni
Chambers v domnění, že získal se štafetou bronz, si na hlavu posadil rozpustilý klobouček. O pár minut později byli ale Britové diskvalifikováni

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud