30. října 2013 • 15:44

Semenyaová se dostává do formy a zase hrozí Kratochvílové

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jihoafrická půlkařka Caster Semenyaová by ráda z historických tabulek smazala světový rekord české legendy Jarmily Kratochvílové. Dívka, která před lety nemohla závodit kvůli přezkumu svého pohlaví, se dostává do formy po zranění a v příštím roce chce útočit.



„Moje trenérka řekla, že se musím víc soustředit na vyhrávání a brzké překonání světového rekordu. Nejdřív si ale musím projít tréninkem,“ prohlásila pro web Super Sport Semenyaová, jejíž přípravu zastřešuje další slavná půlkařka historie, Maria Mutolaová z Mozambiku.

Semenyaová má za sebou složitou sezonu, v které absolvovala operaci pravého kolene a už se nestihla dostat včas do formy, takže jí uniklo mistrovství světa v Moskvě. V září ale už vyhrála mítink v Rieti v kvalitním čase 1:58.92 minuty.

„Jsem velmi spokojená s tím, co se mi za poslední dva měsíce podařilo. Že jsem běžela pod dvě minuty ukazuje, že mám talent. Musím jen vydržet,“ říká Semenyaová.

Jihoafrická půlkařka způsobila senzaci v roce 2009, kdy se v osmnácti letech výrazně zlepšila a v Berlíně se stala světovou šampionkou v čase 1:55,45 minuty, čímž se téměř na dvě sekundy přiblížila ke světovému rekordu Jarmily Kratochvílové z roku 1983 (1:53,28).

Semenyaová nelituje, že o letošní sezonu přišla. Operace jí totiž zbavila dlouhodobých problémů s kolenem, které jí trápily už od dětství.

„Musíme pracovat na svalovině mého pravého kolene. Zranila jsem si ho, když mi bylo kolem sedmi, a od té doby jsem to ignorovala,“ říká Semenyaová. „Řekli mi, že se to nikdy úplně nezahojilo a v budoucnu mě to mohlo trápit a způsobit i konec mé sportovní kariéry. Teď musím být opatrná. Zatím to ale vypadá dobře a příští rok možná budu běhat rychleji.“

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud