30. dubna 2014 • 13:27

Maslák odstartuje kros na Štiříně, patrony jsou Špotáková, Šebrle a Dvořák

Autor: har
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
SESTŘIH: Toronto - Boston 1:3. Pastrňák gólem uklidnil Bruins, Maple Leafs na pokraji vyřazení
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zkraje roku se stal halovým mistrem světa v běhu na 400 metrů, teď si Pavel Maslák vyzkouší roli startéra. V sobotu 3. května 2014 vypustí závodníky na trať 4. ročníku krosu Štiřín.



Závody, které se konají v krásném prostředí polí, luk a vyschlých koryt potoků v okolí štiřínského zámku kousek od Prahy, tradičně zaštítili i další atletičtí šampioni: Barbora Špotáková, Roman Šebrle a Tomáš Dvořák.

Právě o jejich poháry se bude ve všech kategoriích, tedy od nejmenších dětí až po dospělé, soutěžit v pravém krosovém terénu.

„Pohár, o který se běží, jsem dostal za 9. místo na vícebojařském mítinku v Talence ve Francii v 1995. Tehdy se mi extra nezadařilo, jelikož bylo výrazně krosové počasí - propršely celé dva dny a jediné štěstí bylo, že tartanová dráha se nerozbahní,“ líčí Tomáš Dvořák, trojnásobný mistr světa v desetiboji.

Hvězdný atletický tandem Maslák-Dvořák bude v permanenci i při autogramiádě, která se v areálu závodu uskuteční v pravé poledne. Občerstvení přiveze populární červený londýnský dvoupatrový autobus a všem k dispozici bude také relax zóna.

Akce vypukne v 9 hodin ráno a nemůže ji zhatit ani nepříznivé počasí. „Je to přece kros!“ připomínají atletické celebrity, které se těší na hojnou účast. Závodníci se mohou přihlásit na start buď elektronicky na www.kros-stirin.cz, nebo ještě v den závodu přímo na místě. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud