16. června 2014 • 19:36

Bronzový kladivář se trápí: S tímhle nemůžu být spokojený

Autor: nit
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po životní sezoně, v níž si přivezl bronz z mistrovství světa v Moskvě a překonal prestižní hranici osmdesáti metrů, se kladivář Lukáš Melich letos nemůže chytit. Na Zlaté tretře skončil výkonem 72,25 poslední, trápí se technicky.



„Spokojený s tímhle výkonem být nemůžu. Kupodivu jsem zdravý, v přípravě mě vůbec nic nebolelo. Všechno bylo fajn, ale technika je strašná,“ říká Melich. „Po loňské sezoně je asi hlava malinko unavená. Co si budeme povídat? Na tu loňskou sezonu bude hrozně těžké navázat.“

Třiatřicetiletý Melich má za sebou nejlepší sezonu kariéry, kterou korunoval ziskem bronzové medaile na mistrovství světa v Moskvě. Letos se mu ale nedaří.

„Od olympiády jsem valil celkem pořád. Asi jsem si potřeboval trošku odpočinout. Příští rok je mistrovství světa, pak je olympiáda. Je potřeba si odpočinout, bude to náročnější,“ uvažuje Melich.

Svým nejlepším letošním výkonem 75,89 metru z Halle si aspoň zařídil limit na srpnový evropský šampionát do Curychu. K němu se teď upíná.

„Dohodli jsme se, že tohle bude jeden z posledních závodů. Postupně se začnu připravovat na Evropu a snažit se předvést něco, za co se nebudu stydět,“ říká Melich. „V technice jsme dlouho tápali, začali jsme úplně od začátku. Dneska se to jakžtakž malinko chytalo.“

Melicha čeká o víkendu start na mistrovství Evropy družstev v Braunschweigu. „Možná se ještě domluvíme, že by bylo dobré splnit dva závody, které by se mi počítaly do kladivářské challenge. Potom to vypadá, že odjedu do Nymburka a budu se pomalu chystat na Evropu,“ plánuje Melich.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud