14. února 2017 • 19:38

Hejnová pod novým koučem zářila a chce v Bělehradu útočit na finále

Autor: nit,
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Překážkářce Zuzaně Hejnové se podařil první závod na 400 metrů pod novým německým trenérem Falkem Balzerem. Na mítinku Czech Indoor Gala v Ostravě zaběhla čas 51,96 sekundy a svým druhým nejlepším časem kariéry se dostala na třetí místo letošních evropských tabulek. V klidu také splnila limit na HME v Bělehradu. 



Hejnová svou první čtvrtku po rozchodu s bývalým trenérem Daliborem Kupkou napálila a celý závod před sebe nikoho nepustila. V poli byly i její soupeřky z překážek Denisa Rosolová a Sara Slott Petersenová z Dánska. V druhém běhu závodila Jamajčanka Kaliese Spencerová. V cíli měla Hejnová radost.

„Strašně lidí mě sleduje, první start pod novým trenérem… Myslím, že tohle je dobrá ukázka toho, že ta spolupráce funguje,“ hodnotila Hejnová. „Já jsem maximálně spokojená. Trenér mi ještě řekne, že jsem to pomalu rozeběhla. Byli jsme domluvení, že to zkusím rozeběhnout rychle a uvidíme, kam mi budou síly stačit. Myslím, že jsem tam ještě sílu nechala, takže příště se dá kam vylepšit.“

Hejnová se s trenérem Balzerem od podzimu zaměřila na zvýšení rychlosti, což jí má pomoct i v letní sezoně na překážkách. Leden věnovala sprinterským závodům, v Ostravě se poprvé představila na hladké čtvrtce, která je pro ni v hale hlavní disciplínou.

„Myslím, že jsem připravená fakt dobře. Ale před prvním startem jsem samozřejmě nervozní byla. Nevěděla jsem vůbec co čekat. I když jsem absolvovala nějaké tréninky a ty trošku napovídaly, jak rychle můžu běžet,“ uvedla Hejnová.

V sobotu čeká Hejnovou další závod na 400 metrů v Birminghamu, o týden později se představí na mistrovství republiky v pražské Stromovce, zřejmě na dvoustovce. Pak už pojede na halové ME v Bělehradu.

„Holky letos běhají rychle, ale budu mít finálové ambice,“ věří Hejnová.

K vrcholům ostravského mítinku patřil závod na 300 metrů, který vyhrál Bralon Taplin z Grenady, který první závod kariéry na této trati ozdobil výkonem 31,97 sekundy, jen devět setin od nejlepšího času historie Američana Wallace Spearmona.

Favoritka závodu na 400 metrů zaběhla čas 51,96
Favoritka závodu na 400 metrů zaběhla čas 51,96

Pavel Maslák zaběhl čas 32,19 sekundy, čtyři setiny od vlastního nejlepšího evropského času dějin.

„Z druhého místa jsem zklamaný, ale s časem jsem naprosto spokojený. Forma jde nahoru, pomalu to stoupá. Věřím, že na Evropě to bude zase top,“ hodnotil Maslák.

Závod koulařů vyhrál juniorský mistr světa Konrad Bukowiecki z Polska výkonem 21,15 metru. Druhý skončil Němec David Storl, dvojnásobný mistr světa (20,97). Tomáš Staněk byl za 20,69 metru třetí, po prvním pokusu ze soutěže odstoupil kvůli poraněnému tříslu.

„Snad to nebude nic vážného,“ věří Staněk.

Kromě Hejnové splnili limity na HME také Diana Mezulianíková (4:11,53) a Jan Friš (3:43,72)

na 1500 metrů, Jakub Zemaník na 3000 metrů (8:03,60) a Klára Seidlová na hladké šedesátce (7,33).

Běžkyně Simona Vrzalová se časem 4:10,04 minuty dostala na třetí místo českých historických tabulek a v budoucnu plánuje zaútočit na národní rekord Ivany Kubešové 4:06,22 z roku 1991. „Trenér si myslí, že je na český rekord,“ usmívá se Vrzalová, která už má jistou nominaci na HME v Bělehradě.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud