21. prosince 2017 • 20:52

Slovenský šampion Tóth: po osmi měsících ho očistili z dopingového podezření

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovenský chodec Matej Tóth byl definitivně zbaven obvinění z dopingu. Mezinárodní atletická federace IAAF oznámila slovenskému svazu, že se neodvolá ke sportovní arbitráži CAS proti rozhodnutí slovenské disciplinární komise, u které exmistr světa a olympijský vítěz vyvázl bez trestu.



Tóth kvůli nesrovnalostem v biologickém pasu přišel o účast na loňském mistrovství světa v Londýně, kde měl obhajovat titul v závodě na 50 kilometrů. Od června měl dočasně zastavenou činnost, v říjnu ale slovenská disciplinárka dospěla k závěru, že Tóth pravidla neporušil. Čekalo se, zda verdikt bude rozporovat IAAF.

"Jsem šťastný, že to téměř po osmi měsících skončilo takhle. Spadl mi velký kámen ze srdce. Budu mít jedny z nejhezčích Vánoc v životě, pod stromeček jsem dostal krásný dárek," citovala slovenská média Tótha. "Jsem rád, že i antidopingoví experti IAAF uznali, že jediná moje odchylka v biologickém pasu byla důsledkem přirozeného fyziologického stavu mého organismu," dodal čtyřiatřicetiletý atlet.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud