17. ledna 2018 • 13:36

Útěk kvůli dopingu? Ruští atleti se masově odhlašovali z mítinku

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ruská atletická federace začala prověřovat podezřelé množství odhlášených účastníků halového mítinku v Irkutsku z uplynulého víkendu. Podle webu webu championat.ru se z šampionátu Sibiře na poslední chvíli odhlásilo 36 atletů různých věkových kategorií, když se dozvěděli o příjezdu antidopingových komisařů.



Velká část atletů označila za důvod odhlášení nemoc. Web také připomíná, že mnozí sportovci své závody nedokončili a někteří účastníci technických disciplín si připsali všechny pokusy neplatné. Atletická federace uvedla, že požádala atlety o vysvětlení a zahájila interní vyšetřování.

Podobná situace podle championat.ru nastala před rokem v Orenburgu, kde po příjezdu antidopingových komisařů vypukla panika mezi účastníky běhu na 1500 metrů a více než polovina přihlášených startujících se na startu neobjevila.

Kvůli státem podporovanému dopingovému programu nesmějí ruští atleti od listopadu roku 2015 startovat v mezinárodních soutěžích. Objevují se však zprávy, že na lokálních atletických mítincích dochází často k podobným excesům jako nyní v Irkutsku.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud