18. ledna 2018 • 14:18

Špotáková přerušuje kariéru, je těhotná! Chce se vrátit kvůli olympiádě

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Světová rekordmanka v hodu oštěpem Barbora Špotáková je těhotná a přerušuje kariéru. Druhý potomek se jí má narodit v létě. Dvojnásobná olympijská vítězka a úřadující světová šampionka neplánuje s atletikou skončit, chce už na podzim začít znovu trénovat.



Špotáková hodlá při návratu postupovat podobně jako po narození syna Janka, který přišel na svět v květnu 2013. Hned v létě 2014 se Špotáková stala v Curychu mistryní Evropy. Nyní by se šestatřicetiletá oštěpařka po porodu ráda připravila na sezonu 2019 a hlavním cílem pro ni zůstávají olympijské hry 2020 v Tokiu.

"Už vím, že mateřské povinnosti i sportovní kariéra se dají dobře skloubit," uvedla Špotáková v tiskové zprávě.

Jako matka získala ještě bronz na olympijských hrách v Riu a loni se po deseti letech od prvního zlata v Ósace radovala v Londýně z druhého titulu mistryně světa. Ráda by přidala další úspěchy.

"Nerada plánuji moc dopředu, nikdy nevíte, co vám život přinese do cesty. Nicméně pro mě stále platí i v současné chvíli, že sportovní vrchol, ke kterému chci v současné chvíli směřovat, jsou olympijské hry v Tokiu 2020," doplnila devítinásobná vítězka ankety Atlet roku a dvojnásobná nejlepší česká sportovkyně roku.

Barbora Špotáková a Ester Ledecká gratulují Gabriele Koukalové
Barbora Špotáková a Ester Ledecká gratulují Gabriele Koukalové

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud