25. července 2008 • 08:23

Bolt a Powell ozdobí Londýn

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Olomouc - Sparta: Krejčího hlavička jako kulka za Stoppenova záda, 0:2!
Hradec Králové - Slavia: Zmrzlý předběhl Harazima a zvyšuje na 2:0 pro sešívané
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po nedávném vzájemném duelu nejrychlejších mužů planety Usaina Bolta a Asafy Powella ve Stockholmu budou oba hvězdní Jamajčané v akci i na Super Grand Prix v Londýně.



Tam se však každý představí na jiné trati. Zatímco bývalý světový rekordman Powell poběží opět stovku, držitel nejlepšího času historie Bolt se tentokrát vrátí ke své původní disciplíně dvoustovce a nevyloučil pokus o překonání světového rekordu Michaela Johnsona (19,32).

"Bylo by to hezké a i by to pro mne víc znamenalo, protože jsem se dvoustovce léta věnoval," řekl Bolt, jehož závod je na programu v sobotu. Letos vede tabulky výkonem 19,67.

Na nejkratší trati mělo už dnes dojít k jinému atraktivnímu souboji, ale Američan Tyson Gay se rozhodl neriskovat po nedávném svalovém zranění z národní olympijské kvalifikace. V současnosti se připravuje na olympiádu v Německu.

V Londýně dnes budou startovat i jiní adepti na překonání světového rekordu jako tyčkařka Jelena Isinbajevová, která právě tady před třemi lety pokořila poprvé pětimetrovou hranici, či překážkář Daryon Robles. K dnešní výšce jsou přihlášeni také Jaroslav Bába a Tomáš Janků, v obou dnech se představí ve vloženém čtyřboji Denisa Ščerbová.

Články odjinud


Články odjinud